Maak vanavond eens een Japans gerecht. Wat dacht je van deze noedels met gekruide kip, champignons en paksoi? Voeg uitgebakken spekjes toe aan het gerecht voor een zoute bite. Een verrassende twist aan dit gerecht! Ook de vegetarische variant van dit recept is heerlijk. Vervang de kip door tofu en de spekjes door wortel.
1. Snijd de champignons in plakken en de paksoi in repen van 1 cm dik. Pel de knoflook en snijd deze fijn.
2. Marineer de kip 10 minuten met Mix Japans. Zet een pan met water op. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Bak ondertussen de spekblokjes krokant in een pan zonder olie.
3. Verwarm een pan met de zonnebloemolie, bak de kip 4 minuten rondom bruin. Voeg de knoflook en champignons toe en bak deze voor 4 minuten mee. Meng de noedels en paksoi met de kip.
4. Serveer de noedels met de uitgebakken spek.
Variatietip:
Vervang de kip door tofu en de spekjes door wortel voor een vegetarische variant. De tofu marineer je met Mix Japans. Deze bak je tegelijk met de paksoi, knoflook en champignons. Snijd de wortel in blokken van 1 cm en voeg deze na 2 minuten toe bij de rest van de groenten.
– 250 g champignons
– 200 g paksoi
– 1 teen knoflook
– 300 g kipdijfiletblokken
– 2 el Mix Japans
– 300 g noedels
– 200 g gerookte spekblokjes
– 1 el zonnebloemolie