Noedels met wokgroenten en een gefrituurd ei

Dit recept voor vegetarische noedels met wokgroenten is er één om je tafelgenoten mee te verrassen: het ei wordt namelijk gefrituurd. De krokante buitenkant en het zachte eigeel combineren heerlijk met de noedels. Het gerecht wordt verder op smaak gebracht met Keukengoud en Tafelgoud.

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm een ruime pan met water en kook de noedels volgens de beschrijving op de verpakking en giet af.

2. Pel en snijd de knoflook fijn. Verwarm een pan met 15 ml zonnebloemolie en bak de knoflook in 3 minuten glazig.

3. Voeg vervolgens de wokgroenten en het Keukengoud toe. Bak dit voor 4 minuten mee zodat de groenten gaar zijn. Blus het geheel af met de kokosmelk en voeg de noedels toe.

4. Kook ondertussen de eieren in kokend water in 4 minuten zacht. Laat de eieren schrikken in ijswater en pel ze voorzichtig als ze zijn afgekoeld.

5. Verwarm de resterende olie in een steelpan tot 180°C. Frituur de eieren voor 3 minuten goudbruin. Snijd de eieren doormidden.

6. Schep de noedels in een bord en leg hier de eieren op. Verdeel het  Tafelgoud over de eieren en garneer het gerecht met de korianderblaadjes.

Tip: Controleer de temperatuur van de olie door voorzichtig een stukje brood in de olie te doen. Als het brood binnen 15 seconden krokant en goudbruin wordt, is de olie op de juiste temperatuur. De eieren kunnen ook gefrituurd worden in een friteuse op 180°C voor 3 minuten.

Variatietip:
Voeg voor de vis variant van dit gerecht 200 g gamba’s toe. Bak deze samen met de wok groenten en het Keukengoud.

Ingrediënten

– 350 g noedels
– 1 teen knoflook
– 215 ml zonnebloemolie
– 400 g wokgroenten
– 2 el Keukengoud
– 150 ml kokosmelk
– 4 eieren
– 2 tl Tafelgoud
– 3 takken koriander

Benodigdheden

– Frituur