Notenrisotto met spinazie - Verstegen
  • Space
Space

Notenrisotto met spinazie

Een risotto met verschillende soorten noten en frisse spinazie. Op smaak gebracht met de Spice Blend voor Vega - Voorjaarsrisotto. De risotto bevat walnoten, hazelnoten en pijnboompitjes. Heerlijk met Parmezaanse kaas eroverheen. Lekker om samen met je partner van te genieten.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 2 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze


  1. Snipper de ui. Maak een bouillon van het kokende water en de Spice Blend voor Vega - Voorjaarsrisotto.

  2. Verhit een ruime pan met olijfolie. Fruit hierin de ui tot deze glazig is en voeg de risottorijst toe. Bak dit even mee tot de korrels ook glazig worden en een laagje olie hebben gekregen.

  3. Voeg de bouillon in delen toe aan de risotto tot deze bijna gaar is en het vocht bijna helemaal is opgenomen. Voeg de spinazie in delen toe tot alles is geslonken.

  4. Rooster de walnoten, hazelnoten en pijnboompitten in een droge koekenpan. Hak ze eventueel naar wens iets kleiner en voeg ze toe aan de risotto. Breng de risotto eventueel op smaak met peper en zout en roer nog even door.

  5. Serveer de notenrisotto met Parmezaanse kaas.

Ingrediënten

• 1 grote ui
• 500 ml kokend water
• 4 tl Spice Blend voor Vega - Voorjaarsrisotto
• 1 el olijfolie
• 150 g risottorijst (arborio)
• 200 g spinazie
• 50 g walnoten
• 50 g hazelnoten
• 25 g pijnboompitjes
• peper en zout, naar smaak
• Parmezaanse kaas, ter garnering