Omelet wrap met sla, hummus en avocado. Een lekker vegetarisch gerecht
  • Space
Space

Omelet wrap met sla, hummus en avocado

Een lekkere wrap hoeft natuurlijk niet altijd met een tortilla gemaakt te worden. Wij hebben een heerlijke wrap van omelet gemaakt en gevuld met sla, zelfgemaakte hummus en avocado. Een makkelijk en vegetarisch gerecht om zowel ’s middags of ’s avonds op tafel te zetten!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht Lunch

Bereidingswijze

1. Pel de knoflook en pers fijn. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Mix de knoflook, kikkererwten, olijfolie, tahin, citroensap, 1 tl zout en peper egaal met een keukenmachine. Is de hummus te dik? Voeg dan meer olijfolie toe.

2. Kluts de eieren met 3 tl Original Spice Blend - Classic Blend voor Omelet en het resterende zout.

3. Verwarm de zonnebloemolie in een pan en bak ¼ van het mengsel tot een omelet. Herhaal dit 3x met het resterende eimengsel zodat je 4 omeletten hebt.

4. Halveer en pel de avocado en verwijder de pit, snijd in plakken. Haal de sla van de kluit en was met water.

5. Leg de omeletten op de borden. Verdeel de hummus, sla, avocado, pistachenoten en pompoenpitten over de hummus. Serveer met de resterende Original Spice Blend - Classic Blend voor Omelet  ter garnering.

Ingrediënten

- 1 teen knoflook
- 400 g kikkererwten uit blik
- 60 ml extra vergine olijfolie
- 4 el tahin
- 1 el citroensap
- 2 tl zout
- ½ tl peper
- 6 eieren
- 6 tl Original Spice Blend - Classic Blend voor Omelet
- 2 el zonnebloemolie
- 1 avocado
- 1 tricolor kluitsla
- 40 g ongezouten pistachenoten
- 40 g pompoenpitten

Benodigdheden

- Keukenmachine