Oranje soesjes met vanilleroom

Deze feestelijke oranje soesjes zijn een ware traktatie! Luchtige, oranje soesjes worden gevuld met romige vanille-slagroom, wat zorgt voor een perfecte balans tussen zacht en fris.

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Oventijd: 15 minuten
  • Aantal Personen: 25 soesjes
  • Categorieën: Bakken, Snacks

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Breng een pan met de melk, 5 g suiker, Zeezout en ongezouten roomboter langzaam aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg de bloem in delen toe, roer dit goed door met behulp van een garde.

2. Zet de pan terug op het vuur en verwarm deze al roerend 5 minuten. Klop het deeg langzaam door in de keukenmachine zodat het iets afkoelt.

3. Voeg de eieren één voor één toe en mix tot een egaal deeg. Spuit het deeg met behulp van een spuitzak in dotjes van 2 cm op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats deze 15 minuten in de oven.

4. Haal de soesjes uit de oven en laat deze afkoelen. Halveer de Vanille over de lengte en schraap het merg met een lepel eruit. Klop ondertussen de slagroom stijf met de resterende suiker en de vanille.

5. Meng de poedersuiker met de oranje kleurstof en het lauwe water. Vul de soesjes met de vanille-slagroom en dip in het oranjeglazuur.

Variatietip
Garneer de oranje soesjes wanneer je het hebt gedipt in het oranjeglazuur met extra rood, wit en blauwe sprinkles, zodat de soesjes er extra feestelijk uitzien. Leuk met Koningsdag of het WK!

Ingrediënten

– 160 ml melk
– 35 g suiker
– ½ tl Verstegen Zeezout
– 70 g ongezouten roomboter
– 90 g bloem
– 3 eieren
– 1 Verstegen Vanille
– 200 ml slagroom
– 100 g poedersuiker
– 1 tl oranje kleurstof
– 2 el lauw water

 

Benodigdheden

– Garde
– Keukenmachine
– Spuitzak