Oranje tompouce met vanille room

Een koninklijke traktatie om de verjaardag van onze koning te vieren: oranje tompouce! Met de vanille banketbakkersroom tussen de knapperige lagen bladerdeeg zorgt voor een perfecte romige toevoeging. Met een kleine twist kan je het recept geheel glutenvrij maken. Vervang het bladerdeeg voor een glutenvrije variant en het genieten kan beginnen!

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Oventijd: 15 minuten
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Bakken

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de Vanille over de lengte door de helft en schaap deze leeg. Bewaar de vanille stok.

2. Verwarm de helft van de melk met de vanillepulp en vanillestok tot net onder het kookpunt. Roer dit regelmatig door, verwijder de vanillestok en plaats de melk 15 minuten in de koelkast.

3. Halveer ondertussen de bladerdeeg plakken, leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en prik hier gaten in met een vork. Plaats de bakplaat 15 minuten in de oven.

4. Meng ondertussen de oranje kleurstof door het glazuur.

5. Meng de vanille melk met de rest van de melk en bereid de banketbakkersroom volgens de beschrijving op de verpakking. Klop de slagroom op en spatel dit rustig door de vanille melk en banketbakkersroom. Voeg dit toe aan een spuitzak.

6. Verdeel het oranje glazuur over de helft van de plakken bladerdeeg.

7. Verdeel de vanille banketbakkersroom over de overige stukken bladerdeeg. Leg hier de oranje stukken bladerdeeg op zodat er een tompouce ontstaat.

Variatietip
Wanneer de tompouce glutenvrij moet zijn, kan je het bladerdeeg vervangen door glutenvrij bladerdeeg.

Ingrediënten

– 1 Vanille
– 500 ml melk
– 4 plakken bladerdeeg (ontdooid)
– 7 druppel oranje kleurstof
– 1 zakje glazuur
– 1 zak banketbakkersroom
– 200 ml slagroom

Benodigdheden

– Mixer
– Spuitzak
– Spuitmondje