Ovenschotel met aardappel, pompoen en zuurkool

Tijdens de koudere dagen is dit winterse gerecht de perfecte avondmaaltijd: een ovenschotel met aardappel, pompoen en zuurkool. Het Verstegen Tafelgoud geeft deze vegetarische ovenschotel een heerlijke smaak. Liever een niet-vegetarische variant? Voeg dan gerookte spekblokjes toe aan de ovenschotel.

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Oventijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Was de aardappels en snijd deze in plakken van 1 cm dik. Snijd de flespompoen in de breedte door de helft en schil deze. Verwijder de pompoenpitten en snijd de pompoen in plakken van 1cm.

2. Verdeel de zuurkool, crème fraîche en 1 el van de Verstegen Tafelgoud over de ovenschaal. Leg hier om en om dakpansgewijs de aardappel en pompoen plakken in.

3. Rasp de Parmezaanse kaas over de ovenschotel en plaats deze in de voorverwarmde oven voor 30 minuten tot de aardappel en pompoen gaar zijn. Wordt de Parmezaanse kaas te donker van kleur? Dek de ovenschaal dan af met aluminiumfolie zodat de kaas niet verder kleurt.

4. Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel hier het overige Verstegen Tafelgoud overheen en serveer de ovenschotel.

Variatietip
Voeg voor een niet-vegetarische ovenschotel gerookte spekblokjes toe. Bak deze krokant in een pan en verdeel deze over de zuurkool.

Ingrediënten

– 400 g kruimige aardappelen
– 400 g flespompoen
– 270 g zuurkool
– 100 g crème fraîche
– 2 el Verstegen Tafelgoud
– 15 g Parmezaanse kaas