HomeReceptenOvenschotel met gehakt en sperziebonen
Ovenschotel met gehakt en sperziebonen
Een traditionele ovenschotel met gehakt en sperziebonen,
Ook is er aan dit recept aardappelen toegevoegd. Een lekker gerecht voor een doordeweekse dag.
Bak het gehakt in 3 minuten rul. Voeg de gesneden tomatenblokjes en de gekookte boontjes toe. Bak voor 2 minuten mee en verdeel het gehaktmengsel over de bodem van de ingevette ovenschaal.
Giet de aardappelen af, voeg de melk en roomboter toe en stamp de aardappelen tot een gladde puree.
Verdeel de aardappelpuree over het gehaktmengsel en bestrooi met de geraspte kaas.
Zet de ovenschotel voor 20 à 25 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten en bruin gekleurd is.
Variatietip
Vervang de sperziebonen ook eens voor broccoli of paprika met courgette.
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappelen
- 500 g rundergehakt
- 400 g sperziebonen
- 2 grote (tros)tomaten
- 75 g geraspte kaas
- 100 ml melk
- 1 zakje Mix voor Gehakt – Met Uitjes
- 1 el olijfolie
- 25 g roomboter
- boter voor invetten ovenschaal