Een lekkere ovenschotel van gehakt, courgette, tomaat en aardappel. Serveer er een frisse komkommersalade bij. De vernieuwde gehaktmixen van Verstegen bestaan uit 100% natuurlijke ingrediënten. Nu nog meer smaak! De pure smaak van de verbeterde receptuur wordt helemaal bepaald door natuurlijke ingrediënten.
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de courgette en de tomaten in plakjes. Snipper de rode ui en de knoflook fijn.
2. Verhit een steelpan met de olijfolie. Fruit de knoflook aan en voeg de gezeefde tomaten toe. Voeg de Rozemarijn toe en laat op laag vuur zachtjes voor circa 3 à 5 minuten pruttelen. Voeg eventueel naar smaak Zwarte peper en/of Zeezout toe.
3. Meng in een kom het gehakt met de rode ui en de Mix voor Gehakt – Slagersrecept. Draai één balletje van circa 25 g en druk deze plat tot kleine hamburgers. Herhaal dit tot het gehakt op is.
4. Schenk de tomatensaus in de langwerpige ovenschaal. Maak drie lange rijen door om en om een schijfje aardappel, plakje tomaat, plakje courgette en plakje gehakt in de schaal te leggen. Bak de ovenschaal voor circa 30 à 40 minuten in een voorverwarmde oven.
5. Snijd ondertussen de ingrediënten voor de salade: de komkommer in halve, dunne plakjes en de rode ui in dunne, halve ringen. Meng in een kom de yoghurt met de Dille en olijfolie extra vierge. Voeg de komkommer en rode ui toe en meng alles door elkaar. Voeg eventueel naar smaak Zwarte peper en/of Zeezout toe.
6. Serveer de ovenschotel met de komkommersalade.
Voor de ovenschotel:
– 450 g voorgekookte aardappelschijfjes
– 500 g gehakt, naar keuze
– 1 courgette
– 4 tomaten
– 500 g gezeefde tomaten
– 1 rode ui
– 2 tenen knoflook
– 1 zakje Mix voor Gehakt – Slagersrecept
– 1 el Rozemarijn
– 2 el olijfolie
– Zwarte peper, naar smaak
– Zeezout, naar smaak
Voor de komkommersalade:
– 75 ml volle yoghurt
– 1 komkommer
– ½ rode ui
– 2 tl Dille
– 2 el olijfolie extra vierge
– Zwarte peper, naar smaak
– Zeezout, naar smaak
– Ovenschaal