Ideaal brood om te maken voor de Paasbrunch! Dit gevulde brood bevat de heerlijke smaken van anijs, kaneel en sesam. Maak het gerecht af met geschaafde amandelen en suiker op de bovenkant van het brood. Je kunt zo'n 8 plakjes paasbrood afsnijden, dus genoeg voor bij de Paasbrunch.
1. Meng in een mengkom bloem, gist, zout, boter en suiker. Rasp de schil van de sinaasappel en voeg de sinaasappelrasp, Anijszaad (gemalen) en Kaneel (gemalen). Giet de helft van de melk en het water erbij en begin met kneden. Voeg rustig de rest van de melk en het water toe en kneed het deeg tot het elastisch is.
2. Voeg de rozijnen toe en kneed door het deeg. Doe het deeg in een grote kom en laat ongeveer een uur rijzen tot het deeg in volume verdubbeld is.
3. Bestuif het aanrecht met bloem en verdeel het deeg in 3 stukken. Rol 3 even dikke en lange strengen van de stukken deeg en vlecht ze in elkaar. Leg de vlecht op een met bakpapier beklede bakplaat en laat nog ongeveer een uur rijzen, tot het brood weer ongeveer in volume verdubbeld is.
4. Verwarm de oven voor op 180°C. Klop het ei los.
5. Bestrijk het brood met het losgeklopte ei en bestrooi met Sesamzaad, geschaafde amandelen en suiker. Bak het brood in 30 tot 40 minuten goudbruin en gaar.
6. Laat afkoelen op een taartrek.
– 500 g bloem
– 7 g droge gist
– 10 g zout
– 60 g ongezouten boter op kamertemperatuur
– 75 g kristalsuiker
– 1 sinaasappel
– 150 ml melk
– 150 lauwwarm water
– 50 g rozijnen
– 1 el Anijszaad (gemalen)
– 1 tl Kaneel (gemalen)
– 1 ei
– 1 el Sesamzaad
– 1 el geschaafde amandelen
– 1 el suiker
– Bakplaat
– Bakpapier