Paddenstoelenragout recept

Vul de warme ragoutbakjes met paddenstoelenragout. Serveertip: serveer de paddenstoelenragout ook eens met rijst.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Bijgerecht, Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Maak de paddenstoelen schoon en snijd/scheur in kleine stukjes. Snipper het sjalotje, hak de knoflook fijn.

2. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de sjalot 2 minuten. Voeg knoflook en paddenstoelen toe en bak een paar minuten, tot de paddenstoelen bruin en gaar zijn.

3. Doe op een bord en laat afkoelen.

4. Smelt de boter in een steelpannetje. Voeg als de boter niet meer bruist de bloem toe en meng goed. Laat dit een paar minuten op laag vuur gaar worden.

5. Voeg dan in delen de (plantaardige) melk toe, roer steeds tot het goed is opgenomen voor je het volgende deel toevoegt. Meng de paddenstoelen erdoor en breng op smaak met Dragon, Zwarte peper en Zeezout.

6. Bak de ragoutbakjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7. Vul de warme ragoutbakjes met paddenstoelenragout.

Ingrediënten

– 350 g gemengde paddenstoelen
– 1 sjalotje
– 2 teentjes knoflook
– 20 g boter
– 25 g bloem
– 250 ml (plantaardige) melk
– 1 tl Dragon
– 4 ragoutbakjes
– Olijfolie
Zwarte peper
Zeezout