Papillot van kip, paddenstoelen en paprika - Verstegen
  • Space
Space

Papillot van kip, paddenstoelen en paprika

Een lekkere papillot van kip(dij)filet, verschillende paddenstoelen en paprika.

  • Bereidingstijd: 50 minuten
  • Oventijd: 35 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze


  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de paddenstoelen in grove stukken, de paprika in blokjes en de rode ui in halve ringen. Snipper de knoflook fijn.

  2. Meng in een kom kip(dij)filet met de (olijf)olie, knoflook en Original Spice Blend – Spicy Blend voor Kip.

  3. Leg de gemarineerde kip(dij)filet op een vel bakpapier, elk op een apart vel. Verdeel de paddenstoelen, paprika en rode ui rondom de kip op het bakpapier. Voeg naar smaak zout toe. Vouw het bakpapier dicht. Knoop de uiteinden eventueel dicht met keukentouw.

  4. Leg de ingepakte filets op een bakplaat en bak in circa 30 à 40 minuten gaar in een voorverwarmde oven.

  5. Snijd de lente-ui in kleine ringen. Serveer de papillot in het bakpapier en garneer met de lente-ui.


Variatietip
Vervang de lente-ui ook eens voor noten, bijvoorbeeld cashewnoten of geroosterde pijnboompitten.

Ingrediënten

- 400 g kip(dij)filet
- 200 g gemengde paddenstoelen
- 1 gele paprika
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 2 bosuien
- 3 tl Original Spice Blend – Spicy Blend voor Kip
- 2 el (olijf)olie
- zout, naar smaak

Benodigdheden

4 vellen bakpapier
Bakplaat