Pappardelle met Italiaans stoofvlees

Tijdens de koude dagen zijn wij wel te porren voor een mals stoofvlees. We kiezen in dit recept voor riblappen wat we stoven met smaakmakers als oregano en basilicum en maken het compleet met een vleugje rode wijn. Serveer het stoofvlees op pappardelle voor een Italiaanse smaaksensatie op je bord!

  • Bereidingstijd: 20 minuten + 3 uur stooftijd
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in stukken van 2 cm en verwijder het groen van de cherrytomaten.

2. Snijd de riblappen in stukken van 3 cm. Verwarm een stoofpan met 2/3 van de olijfolie en bak de riblappen, ui en knoflook 5 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en roer door. Blus de riblappen af met de rode wijn en de runderbouillon.

3. Voeg na 2 uur de bleekselderij, Oregano en Basilicum toe en roer door. Voeg de laatste 20 minuten de tomaten toe.

4. Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de pappardelle volgens de beschrijving op de verpakking. Rasp de Parmezaanse kaas grof.

5. Meng de resterende olijfolie door de pappardelle pasta. Verdeel de pasta en Italiaanse stoof over de borden en garneer met de Parmezaanse kaas en het loof van de bleekselderij.

Variatietip
Voeg wat extra zwarte olijvenplakjes toe voor een extra smaakbeleving.

Ingrediënten

– 2 uien
– 2 tenen knoflook
– 3 stengels bleekselderij + loof ter garnering
– 250 g cherrytomaten
– 900 g riblappen
– 3 el olijfolie
– 50 g tomatenpuree
– 200 ml rode wijn
– 340 ml runderbouillon
– 1 el Verstegen Oregano
– 1 el Verstegen Basilicum
– 300 g verse pappardelle
– 100 g Parmezaanse kaas

Benodigdheden

– Stoofpan