Paprika tortilla’s gevuld met rode paprika en kikkererwten

Maak een keer deze paprika tortilla’s gevuld met rode paprika en kikkererwten. Deze groenten tortilla’s hebben door World Spice Blend -Habanero een lekkere pittige smaak, die in balans wordt gebracht met frisse crème fraîche en bloemkool. Dit kleurrijke gerecht is niet alleen smakelijk, maar ook een lust voor het oog! Probeer ook de heerlijke variatie met vis! Voeg de scampi’s samen met de kikkererwten, bloemkool en paprika toe aan de knoflook in de pan.

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Oventijd: 5 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de paprika in repen van 1 cm en snijd de prei in ringen van 5 mm dik. Snijd de bloemkool in roosjes van 2 cm, pel en snijd de knoflook fijn.

2. Breng een pan met water aan de kook en kook de bloemkool in 3 minuten beetgaar, giet deze af.

3. Verwarm een pan met olijfolie en voeg hier de knoflook en prei aan toe bak deze 4 minuten op middelhoog vuur zodat deze beginnen te kleuren. Voeg hier de kikkererwten, bloemkool en paprika aan toe. Bak deze 3 minuten mee en voeg hier vervolgens World Spice Blend – Habanero, crème fraîche en naar smaak zout aan toe en roer dit door.

4. Plaats de tortilla’s ondertussen op een rek en bak deze 5 minuten in de voorverwarmde oven. Pluk de blaadjes peterselie van de takken.

5. Verdeel de groenten over de tortilla’s en vouw deze dicht. Garneer hier als laatste de platte peterselie overheen.

Variatietip
Voeg voor een visvariant 150 g scampi’s toe. Voeg deze toe wanneer de kikkererwten, bloemkool en paprika bij de knoflook in de pan gaan.

Ingrediënten

– 1 rode paprika
– 1 prei
– 1 bloemkool
– 1 teen knoflook
– 1 el olijfolie
– 400 g kikkererwten
– 1 el World Spice Blend – Habanero
– 100 g crème fraîche
– Zout
– 4 tortilla’s (paprika-chili)
– 5 g platte peterselie