Pasta aglio olio met een notenkorst kabeljauw

Pasta aglio olio, wij bereiden de simpele en zeer populaire pasta met knoflook en olie en maken het af met chilivlokken en Parmezaanse kaas. De noten in combinatie met de mosterd en kruidenmix zorgen samen voor een heerlijke knapperige en zoute korst voor op de kabeljauw.

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Oventijd: 25 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht, Pasta

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Maal de pistachenoten met de mosterd, 1 el olijfolie, Original Spice Blend – Ocean Blend voor Vis en 5 g peterselie in de keukenmachine fijn. Bedek de bovenkant van de kabeljauwfilets met het notenmengsel. Leg in een ovenschaal en bak 25 minuten in de voorverwarmde oven.

2. Leg de cherrytomaten op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20 minuten in de voorverwarmde oven.

3. Breng water aan de kook in een pan en kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking.

4. Pel en snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de resterende olie met knoflook in een pan op laag vuur en bak voor 3 minuten. Zorg ervoor dat de knoflook niet verbrandt. Voeg de pasta en het zout toe en schep om. Snijd de overige peterselie fijn en rasp de Parmezaanse kaas.

5. Verdeel de pasta over de borden, gevolgd door de kabeljauw en maak af met de Parmezaanse kaas, Chilivlokken, cherrytomaten, peterselie en Zwarte Peper.

Ingrediënten

– 5 el pistachenoten, gezouten
– 1 tl dijonmosterd
– 120 ml olijfolie
– 2 tl Original Spice Blend – Ocean Blend voor Vis
– 7 g verse platte peterselie
– 500 g kabeljauwfilet
– 200 g cherrytomaten
– 500 g tagliatelle, koelvers
– 3 tenen knoflook
– 2 tl zout
– 20 g Parmezaanse kaas
– ½ tl Chilivlokken
– 1 tl Zwarte Peper

Benodigdheden

– Keukenmachine