Pasta met gehakt, tomaat en mozzarella

Een recept voor een eenvoudige doordeweekse pasta met gehakt, mozzarella en tomaat. Een perfecte basis om te variëren met je favoriete groenten.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht, Pasta

Bereidingswijze

  1. Halveer de cherrytomaten. Snijd de mozzarella in stukjes. Snipper de ui en knoflook fijn. Hak de basilicum grof.
  2. Kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking gaar.
  3. Verhit een pan met de olijfolie en fruit de knoflook en ui aan. Voeg het gehakt toe en bak deze rondom bruin.
  4. Blus het gehakt af met de tomatensaus en voeg de Original Spice Blend – Italian Blend voor Pasta Voeg de cherrytomaten toe en roerbak voor circa 2 minuten. Voeg naar smaak eventueel zout toe.
  5. Verdeel de pasta over de borden en verdeel de pastasaus over de pasta. Garneer met de mozzarella en de verse basilicum.

Variatietip
Voeg eenvoudig je favorieten groenten toe zoals paprika, courgette of aubergine. Ook bonen zijn erg lekker door deze pasta.

Ingrediënten

– 400 g half-om-half gehakt
– 300 g pasta, naar keuze
– 250 g cherrytomaten
– 1 bol mozzarella
– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 1 fles tomatensaus à 700 gram
– 1,5 tl Original Spice Blend – Italian Blend voor Pasta
– 1 bosje verse basilicum
– 3 el (olijf)olie
– zout, naar smaak