Pastasalade met kerstomaatjes, doperwten en feta

Deze rijk gekleurde pastasalade is gevuld met paprika, doperwten, feta, kerstomaatjes en knoflookolijven. Je brengt dit gerecht eenvoudig op smaak met de World Spice Blend - Pasta Verde. De blend bevat 100% natuurlijke ingrediënten en geen toegevoegd zout.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht, Lunch, Pasta, Salade

Bereidingswijze

1. Kook de fussili volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet de pasta af en spoel af met koud water. Meng 2 el olijfolie en de World Spice Blend – Pasta Verde door de pasta en laat volledig afkoelen.

2. Kook de doperwten in circa 4 minuten beetgaar. Giet de doperwten af en laat afkoelen.

3. Snijd de kerstomaatjes doormidden en de paprika in reepjes.

4. Meng in een kommetje mosterd, balsamicoazijn en Basilicum. Giet rustig ongeveer 50 ml olijfolie erbij terwijl je met een vork of garde het mengsel mengt tot een vinaigrette.

5. Meng de afgekoelde pasta met de gehalveerde kerstomaatjes, paprikareepjes, doperwten, olijven en besprenkel de vinaigrette erover. Hussel voorzichtig de rucola en veldsla erdoor en verkruimel de feta er overheen.

Ingrediënten

– 250 g fussili pasta tricolore
– 2 el World Spice Blend – Pasta Verde
– 400 g gekleurde kerstomaatjes
– 1 oranje paprika
– 300 g doperwten, vers
– 50 g rucola
– 50 g veldsla
– 100 g knoflookolijven (zonder pit)
– 150 g feta
– olijfolie
– 1 el fijne mosterd
– 1 el balsamicoazijn
– 1 tl Basilicum