Pastasalade met tonijn en sperziebonen

Romige pastasalade met tonijn en sperziebonen. Deze heerlijke romige pastasalade is lekker fris en gevuld met sperziebonen, snoeptomaatjes en olijven. Je brengt dit gerecht eenvoudig op smaak met de World Spice Meal - Pasta Rosso. De blend is 100% natuurlijk en bevat geen toegevoegd zout.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 2 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht, Lunch, Pasta, Salade

Bereidingswijze

1. Snijd de augurken en de rode ui in kleine blokjes en halveer de snoeptomaatjes en de olijven. Snijd de kontjes van de sperziebonen af en snijd ze in stukjes van circa 3 cm.

2. Kook de sperziebonen beetgaar in circa 6 minuten. Kook ondertussen de pasta volgens aanwijzing op de verpakking.

3. Spoel de pasta en sperziebonen na het koken af onder koud water.

4. Doe de pasta, gesneden groenten en tonijn in een ruime kom en meng dit goed door elkaar. Voeg de Griekse yoghurt eraan toe en 3 theelepels World Spice Meal – Pasta Rosso en roer dit goed door de salade. Voeg naar smaak Zwarte Peper toe.

Variatietip:
Zwarte olijven bevatten zout. Je kunt deze ook vervangen door ongezouten noten of pinda’s.

Serveertip:
Deze pastasalade is het lekkerst koud. Je kunt hem prima een dag van tevoren maken en (afgedekt) bewaren in de koelkast. Daar wordt hij extra lekker van!

Ingrediënten

– 150 g volkoren pasta naar keuze (bijvoorbeeld fusilli)
– 150 g sperziebonen
– 1 blikje tonijn op (olijf)oliebasis (120 g)
– 15 snoeptomaatjes
– 20 zwarte olijven
– 2 augurken
– 1 rode ui
– 2 el Griekse yoghurt 0% vet
– 3 tl World Spice Meal – Pasta Rosso
Zwarte Peper naar smaak