Pastinaaksoep

Bak de pastinaak mee met de ui en knoflook op laag vuur, zorg dat ze niet bruin worden. Laat het ongeveer 15 minuten koken, tot de pastinaak gaar is.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Bijgerecht, Soep, Voorgerecht

Bereidingswijze

1. Snijd de ui en knoflook fijn, schil de pastinaak en snijd in blokjes.

2. Smelt de boter in een soeppan en bak de ui en knoflook op laag vuur zacht. Voeg de pastinaak toe en laat op laag vuur even meebakken, zorg dat ze niet bruin worden.

3. Voeg dan de groentebouillon en Nootmuskaat (gemalen) toe en breng aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten koken, tot de pastinaak gaar is. Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout.

4. Meng de olijfolie met Knoflookpoeder. Snijd het brood in dobbelsteentjes en meng in een kom met de knoflookolie. Bak in een koekenpan of in de oven (180°) goudbruin.

Ingrediënten

– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 800 g pastinaak
– 850 ml groentebouillon
– 100 ml room
– 0,5 tl Nootmuskaat (gemalen)
– 20 g boter
– 2 witte boterhammen
– 0,5 tl Knoflookpoeder
– 1 el olijfolie
– Peper en zout
– 1 el fijngesneden bieslook