Patatas bravas met chili crème fraîche

Patatas bravas ken je vast wel. Deze krokante aardappels met een pittige tomatensaus en crème fraîche saus zijn heerlijk om te serveren als bijgerecht of als borrelgerecht. Perfect voor een Spaanse tapasavond met je vrienden of familie!

  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Oventijd: 25 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Bijgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Breng water aan de kook in een pan. Kook de krieltjes in 15 minuten gaar en giet af.

2. Pel en snipper de ui en de tenen knoflook. Verhit de helft van de olie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de tomatenblokjes, Cayennepeper, 2 tl Chilimix, Paprikapoeder (mild), sambal en het zout toe. Laat op laag vuur 15 minuten pruttelen. Haal van het vuur en pureer tot een gladde saus.

3. Snijd de krieltjes in kwarten. Verdeel de resterende olie en 5 el van de tomatensaus over de krieltjes. Rooster 25 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat kort afkoelen.

4. Meng de resterende Chilimix met de crème fraîche. Snijd de peterselie grof. Serveer de patatas bravas met de resterende tomatensaus, crème fraîche en verse peterselie.

Ingrediënten

– 500 g vastkokende krieltjes, met schil
– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 3 el olijfolie
– 400 g tomatenblokjes
– ½ tl Cayennepeper
– 3 tl Chilimix
– 1 tl Paprikapoeder (mild)
– ½ tl sambal oelek
– 1 tl zout
– 100 g crème fraîche
– 5 g verse platte peterselie

Benodigdheden

– Staafmixer