Pita gyros

Pita gyros is een traditioneel Grieks gerecht wat bestaat uit in reepjes gesneden, gekruid en gegrild varkensvlees. Wij vullen de pitabroodjes met heerlijk zelfgemaakte gyrosvlees en 100% natuurlijke ingrediënten. Geserveerd met een geroosterde tomaat paprika salsa en een knoflook crème fraîche, is elke hap super smaakvol!

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Snijd 2 tomaten, de paprika en witte ui in grove stukken. Pel en snijd 1 teen knoflook grof. Verwarm een pan op hoog vuur en rooster de groente zonder olie tot ze wat geblakerd zijn. Voeg de knoflook toe en rooster nog voor 1 minuut mee.

2. Voeg de groente toe aan een hoge mengkom samen met de rode peper, koriander, sap van een halve limoen, Zeezout en Zwarte peper. Meng met een staafmixer tot een saus. Voeg eventueel nog wat Zeezout naar smaak toe en zet apart.

3. Verwarm de olie in een pan op middelhoog vuur en bak de shoarma bruin en gaar. Voeg de Mix voor Gyros toe en bak mee voor nog 1 minuut.

4. Bereid de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5. Pel en snijd de rode ui in dunne ringen en de resterende tomaat in plakken. Haal de bladeren van de sla en was met water.

6. Pel de resterende knoflook en pers met een knoflookpers fijn. Meng met de crème fraîche.

7. Verdeel de sla, tomaat, ui en gyros over de pita broodjes en serveer met de knoflook crème fraîche en tomaten paprika salsa.

Serveer eventueel met extra koriander ter garnering.

Variatietip:
Houd je van pittig? Laat de zaad in de rode peper zitten voor de tomaten paprika salsa

Ingrediënten

– 4 grote tomaten
– 1 rode paprika
– 1 witte ui
– 2 tenen knoflook
– 1 rode peper, zaadlijst verwijderd
– 2 takken koriander
– 1 limoen
– 1 tl Zeezout
– 1/2 tl Zwarte peper
– 2 el zonnebloem olie
– 500 g shoarma
– 1 pak Mix voor Gyros
– 8 pitabroodjes
– 1 rode ui
– 1 krop Romaine sla
– 200 ml crème fraîche

Benodigdheden

– Staafmixer
– Knoflookpers