Pittige kipsaté met drie satésaus variaties

Kipsaté met drie heerlijke zelfgemaakte satésauzen. Satésaus met kokos, gember of een pittige variant. Alle drie erg lekker bij een pittige kipsaté. Deze spiesjes zullen bij iedereen in de smaak vallen tijdens de BBQ deze zomer. Met welke smaak ga jij je satésaus pimpen?

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Bijgerecht, Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Snijd de kip in blokjes en bestrooi ze met de Mix voor Kip – Pikant. Wrijf de kruidenmix goed in en laat in de koelkast een kwartiertje rusten.

2. Rijg de gemarineerde blokjes kip op satéprikkers.

3. Rooster de kipspiesjes op de barbecue goudbruin en gaar en serveer met de Satésaus variaties.

Voor de satésaus variatie 1:
– Verwarm de Satésaus (kant-en-klaar) en roer de kokosmelk erdoor. Garneer met geraspte kokos.

Voor de satésaus variatie 2:
– Snijd de bosui in ringetjes. Verwarm de Satésaus (kant-en-klaar) en roer de limoensap en Gember (gemalen)Garneer met de bosui.

Voor de satésaus variatie 3:
– Verwarm de Satésaus (kant-en-klaar) en roer de Chilivlokken Garneer met gefrituurde uitjes

Ingrediënten

– 400 g kippendijfilet
– 15 g Mix voor Kip – Pikant

Satésaus variatie 1:
– 80 ml Satésaus (kant-en-klaar)
– 25 ml kokosmelk
– 15 g geraspte kokos

Satésaus variatie 2:
– 80 ml Satésaus (kant-en-klaar)
– 1 el Gember (gemalen)
– sap van 1 limoen
– 1 bosuitje

Satésaus variatie 3:
– 80 ml Satésaus (kant-en-klaar)
– 1 el Chilivlokken
– 10 g gefrituurde uitjes

Benodigdheden

– 4 satéprikkers