Heet, heter, heetst! Houd jij van lekker pittig eten? Dan dagen we je uit om deze pittige kipspiezen met ananas te proberen, op smaak gebracht met onze bijzonder pittige Spicy Touch Blend Habanero. Koel het geheel af met zoete ananas en een frisse cole slaw. De ananas zorgt ervoor dat de pittigheid van de kip deels geneutraliseerd wordt. Maak de kipspiezen in een pan of maak ze gemakkelijk op de barbecue!
1. Verwijder de schil van de ananas, snijd doormidden en vervolgens in parten. Pel de rode uien en snijd deze in kwarten.
2. Snijd de kipfilet in blokken van 3 cm en marineer 10 minuten met de helft van de Spicy Touch Blend – Habanero.
3. Meng de witte en rode kool met het zout. Laat dit 10 minuten marineren in de koelkast.
4. Spoel de kool af onder koud water en laat uitlekken. Meng vervolgens met de mayonaise, overige Spicy Touch Blend – Habanero en zwarte bonen.
5. Rijg ondertussen de rode ui, peddadew pepers, kipblokken en ananas aan de spiezen.
6. Verwarm een pan met de olijfolie en bak de kipspiezen in 10 minuten gaar.
7. Serveer de kipspiezen met de cole slaw.
Variatietip:
Geen fan van pittig eten? Kies dan één van de andere Spicy Touch Blend kruiden om het gerecht minder pittig te maken.
– 250 g ananas
– 2 rode uien
– 320 g kipfilet
– 2 el Spicy Touch Blend – Habanero
– 250 g witte kool, gesneden
– 100 g rode kool, gesneden
– 1 tl Zeezout
– 70 g mayonaise
– 100 g zwarte bonen, uitgelekt
– 2 el olijfolie
– 200 g peppadew peper
– 8 Satéspiezen