Pittige mosselen met wortel en bleekselderij - Verstegen
  • Space
Space

Pittige mosselen met wortel en bleekselderij

Geef eens een pittige Midden-Oosterse smaak aan de mosselen met dit recept. Lekker met wortel, bleekselderij en lente-ui.

Verstegen producten:

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Moeilijkheidsgraad:
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze


  1. Snijd de ui in ½ ringen en hak de knoflook fijn. Schil de bospeen en bleekselderij. Snijd de bospeen en bleekselderij in dunne plakken en de lente-ui in dunne ringen.

  2. Spoel de mosselen onder koud stromend water goed af. Verwijder kapotte of open mosselen.

  3. Leg de ui, knoflook, bospeen en bleekselderij in een ruime pan. Verdeel de mosselen hierover en voeg de wijn en de Liquid Spice Blend - Ras el Hanout toe aan de mosselen.

  4. Kook op hoog vuur de mosselen en schud een paar keer om. Kook tot alle schelpen openstaan.

  5. Bestrooi de gekookte mosselen met de koriander en mint, schud nogmaals om en strooi de lente-ui over de mosselen. Serveer direct. Lekker met stokbrood of gebakken friet.


Variatietip
Maak van het overgebleven kookvocht een kruidige mosselsoep

Ingrediënten

- 2 kg verse mosselen
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 4 st bospeen
- 2 stengels bleekselderij
- 4 stuks lente-ui
- 200 ml witte wijn
- 3 el Liquid Spice Blend - Ras el Hanout
- 2 el gesneden korianderblaadjes
- 1 el gesneden muntblaadjes
- stokbrood of gebakken friet, naar smaak