Plaattaart met ei, groene groenten en tuinkers

Plaattaart met ei, groene groenten en tuinkers. Een plaattaart: lekker en simpel. Deze plaattaart beleggen we met een mengsel van crème fraîche, eierdooiers en een variatie aan groenten. Dankzij de groene asperges, bosui en erwten heb je genoeg groen op je bord. Top ‘m af met verse basilicum en tuinkers en aanvallen maar!

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Oventijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht, Lunch

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Vouw de randen 1 cm naar binnen en knijp wat samen. Prik met een vork gaatjes in het midden van het bladerdeeg. Plaats 15 minuten in de oven.

3. Snijd de basilicum fijn en meng samen met 1 el Mix voor Ei – Traditioneel door de crème fraîche.

4. Snijd de 1 cm van de onderkant van de asperges en maak de bosui schoon. Snijd beide groenten in de lengte doormidden.

5. Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de crème fraîche over het bladerdeeg. Breek de eieren in een kom en vang het eigeel op en verdeel over de crème fraîche. Leg de asperges, bosui en erwten op het geheel.

6. Plaats de bakplaat terug in de oven voor 15 minuten tot de plaattaart gaar is. Haal uit de oven en maak af met de tuinkers en strooi de resterende Mix voor Ei – Traditioneel over het geheel.

Variatietip:
Ook lekker met andere groene groenten zoals bimi, prei en paprika.

Ingrediënten

– 270 g vers bladerdeeg
– 10 g verse basilicum
– 2 el Mix voor Ei – Traditioneel
– 125 g crème fraîche
– 50 g groene asperges
– 2 stelen bosui
– 50 g erwten
– 5 eieren
– Halve bos tuinkers

Benodigdheden

– Bakplaat
– Oven
– Bakpapier