Een poké bowl is altijd om van te smullen, vooral als je hem zelf maakt. Deze bowl vullen we niet met rijst, maar met courgetti: groentespaghetti van courgette. Verder gevuld met verschillende toppings, zoals surimi sticks, sojabonen en ingelegde rode ui. Kortom, een heerlijke bowl!
1. Pel en snijd de ui in ringen. Mix de azijn, suiker en Zeezout in een kom. Voeg de ui toe en zet apart.
2. Breng water aan de kook in een pan. Snijd de courgettes met behulp van een spirelli in slierten. Blancheer 2 minuten in het kokende water. Giet af en laat uitlekken.
3. Knip de norivellen in lange stroken van 4 cm breed. Wikkel de noristroken om de surimi sticks.
4. Pel de knoflook. Rasp de knoflook en gember fijn. Meng dit samen met de sojasaus en sesamolie tot een saus.
5. Voeg de courgetti toe aan een bowl. Verdeel de ingelegde rode ui, surimisticks, sojabonen en kiemgroente over de courgetti. Verdeel de World Spice Meal – Poké Bowl over de bowls. Serveer met de saus.
– 1 grote rode ui
– 2 el witte wijn azijn
– 1 el suiker
– 1 tl Zeezout
– 1 gele courgette
– 1 groene courgette
– 2 norivellen
– 200 g surimi sticks
– 1 teen knoflook
– 4 cm gember
– 6 el sojasaus
– 2 el sesamolie
– 200 g sojabonen (koelvers)
– 60 g pittige kiemgroente
– 4 el World Spice Meal – Poké Bowl
– Spirelli