Op een zomerse avond zin in een fris, maar pittig gerecht? Maak dan deze pulled zalm taco’s met mango. De zalm wordt gemarineerd in onze Spicy Touch Blend Jalapeño, lekker pittig. Serveer met komkommer en mango als tegenligger en je hebt een heerlijk gerecht!
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf of mandoline in linten. Schil de mango, snijd van de pit en snijd in blokken van 1 cm. Snijd de rode kool in repen.
2. Verwarm een pan met de helft van de zonnebloemolie en bak de zalm in 7 minuten glazig. Haal de zalm met vorken uit elkaar en meng dit met de helft van de Spicy Touch Blend – Jalapeño.
3. Verdeel de taco schelpen over een oven rek en bak deze 5 minuten af in de voorverwarmde oven.
4. Verwarm een pan met de overige zonnebloemolie en bak de rode kool 4 minuten op hoog vuur.
5. Verdeel de rode kool, komkommerlinten, ijsbergsla en mango over de taco’s en leg hier de zalm op. Garneer met de overige Spicy Touch Blend – Jalapeño.
Variatietip:
Gebruik ter variatie één van de andere Spicy Touch Blend kruiden om het gerecht pittiger of minder pittig te maken.
– 250 g komkommer
– 1 mango
– 150 g rode kool
– 2 el zonnebloemolie
– 580 g zalmfilet
– 2 el Spicy Touch Blend – Jalapeño
– 12 taco schelpen
– 150 g gesneden ijsbergsla
– Kaasschaaf of mandoline
– Oven rek