Deze hartverwarmende mocktail combineert de volle smaak van espresso met warme, kruidige tonen van pumpkin spice voor het ultieme herfstdrankje! Heerlijk voor wanneer je zin hebt in een drankje, maar dan zonder alcohol.
1. Zet 4 espresso’s en laat afkoelen.
2. Schenk een klein laagje van de vanille-siroop in een klein bord net iets groter dan de rand van het cocktailglas. Verdeel de bruine suiker over een ander klein bord met dezelfde grootte. Dip de rand van een cocktailglas in de siroop, gevolgd door een dip in de bruine suiker. Herhaal voor de andere glazen.
3. Doe de ijsblokjes in de cocktailshaker. Schenk de espresso’s, slagroom en de overige vanille-siroop erbij. Breng op smaak met 2/3 van de World Spice Blend – Pumpkin Spice. Doe de dop stevig op de shaker en schud het drankje 20 seconden, totdat de buitenkant van de shaker beslaat van de kou.
4. Schenk de mocktail uit over de glazen met behulp van een zeef. De ijsklontjes heb je niet meer nodig.
5. Serveer de mocktail met de chocolade mokkaboontjes bovenop en strooi de overige World Spice Blend – Pumpkin Spice.
Variatietip:
Geen cocktailshaker in huis? Je kan dit drankje ook maken in de blender. Wil je liever toch graag een cocktail in plaats van een mocktail? Voeg een scheutje wodka toe.
– 4 kopjes espresso
– 125 ml vanille-siroop
– 4 el bruine suiker
– 5 ijsklontjes
– 200 ml slagroom
– 1,5 tl World Spice Blend – Pumpkin Spice
– 12 chocolade mokkaboontjes
– 4 cocktailglazen
– Cocktailshaker
– Zeef