Pumpkin spiced hot chocolate

Er is niets zo lekker als jezelf opwarmen met een hot chocolate. In dit recept geven we er een herfstige touch aan door er een pumpkin spice smaak aan toe te voegen. Perfect om van te genieten tijdens de koudere dagen!

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Dranken

Bereidingswijze

1. Hak 100 gr pure chocolade in kleine stukjes. Doe de fijngehakte chocolade samen met 30 ml volle melk en smelt de chocolade. Blijf goed roeren tot alle stukjes gesmolten zijn.

2. Voeg de overige melk, 2/3 van de World Spice Blend – Pumpkin Spice, het zout ¾ van de ahornsiroop toe en maak warm.

3. Klop de slagroom samen de overige ahornsiroop stijf met een mixer of garde.

4. Verdeel de warme chocolademelk over de mokken en top af met de slagroom en mini marshmallows. Rasp met een grove rasp de overige pure chocolade over de slagroom en maak af met de overige World Spice Blend – Pumpkin Spice.

Variatietip:
De slagroom kan je vervangen door slagroom uit een spuitbus. Liever veganistisch genieten van dit drankje? Gebruik je favoriete plantaardige melk en room en laat de mini marshmallows achterwege.

Ingrediënten

– 120 gr pure chocolade
– 800 ml volle melk
– 1,5 tl World Spice Blend – Pumpkin Spice
– Snuf zout
– 4 el ahornsiroop
– 125 ml slagroom
– 1 handje mini marshmallows

Benodigdheden

– Mixer of garde
– Grove rasp