Niks is lekkerder dan een zelfgemaakte soep. Maak daarom eens deze puntpaprika soep met tomaat. De soep zit boordevol groenten, waardoor het niet alleen lekker is, maar ook enorm gezond! Hoeft de soep niet lactosevrij te zijn? Maak er dan een heerlijk romig soepje van door er 50 ml kookroom aan toe te voegen.
1. Pel en snijd de ui grof in kleine stukken. Halveer de puntpaprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd deze in stukken van 2 cm. Snijd de bleekselderij in stukken van 1 cm.
2. Verwarm de tomaten passata in een pan en voeg hier de ui, puntpaprika, bleekselderij, de groentebouillon en het water aan toe. Breng dit al roerend aan de kook en laat dit voor 10 minuten zachtjes koken.
3. Snijd ondertussen de basilicumblaadjes door de helft. Voeg de helft van de World Spice Blend – Napoli kruiden toe aan de soep en pureer deze fijn.
4. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de overige World Spice Blend – Napoli en basilicumblaadjes.
Variatietip:
Wanneer de soep niet lactose vrij hoeft te zijn, kun je 50 ml kookroom toevoegen. Verdeel de room over de soep bij serveren.
– 1 ui
– 2 rode puntpaprika’s
– 2 stengels bleekselderij
– 400 g tomaten passata
– ½ blokje groentebouillon
– 200 ml water
– 3 g verse basilicum
– 2 el World Spice Blend – Napoli
– Staafmixer