Ribollita

Serveertip: verdeel het brood over de soepborden en overgiet met de soep.

  • Bereidingstijd: 1,5 uur
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht, Soep, Voorgerecht

Bereidingswijze

1. Snipper de uien en hak drie teentjes knoflook fijn. Snijd de bleekselderij en wortel in blokjes en de venkel in dunne reepjes.
2. Verhit een beetje olijfolie in een grote pan en bak de uien zacht. Voeg knoflook, bleekselderij, wortel en venkel toe en bak nog een paar minuten mee. Doe cannelinibonen en tomatenblokjes erbij, samen met Steranijs en Cayennepeper.
3. Zet het geheel onder met de groentebouillon. Laat de soep een half uur zachtjes pruttelen en doe dan de boerenkool erbij. Laat nog een half uur pruttelen tot alle groenten gaar zijn.
4. Breng op smaak met peper en zout.
5. Rooster de sneden brood ondertussen in een (grill)pan en bestrijk daarna met een gepeld teentje knoflook. Scheur in grove stukken en leg in de soepkommen.
6. Giet de hete soep over het brood en rasp er Parmezaanse kaas overheen.

Ingrediënten

– 2 rode uien
– 4 teentjes knoflook
– 2 stengels bleekselderij
– 2 winterwortels
– 1 venkel
– 1 blik cannelinibonen á 400 gram
– 1 blik tomatenblokjes á 400 gram
– 150 g boerenkool
– 4 dikke sneden oud brood
– 1,5 l groentebouillon
– 3 stuks Steranijs
– 2 tl Cayennepeper
– Parmezaanse kaas
– Olijfolie
– Peper en zout