Risotto met zalm, groene asperges en doperwten

Risotto met zalm, groene asperges en doperwten. Een zachte, heerlijk gekruide risotto met zalm, groene asperges en doperwten. Lekker met versgeraspte Parmezaanse kaas.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorie├źn: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Snijd de groene asperges in grove, even grote stukken en kook deze beetgaar. Snipper de gerookte zalm in stukjes. Laat de doperwten eventueel uitlekken. Snipper de sjalotten en de knoflook fijn. Meng 1 liter kokende water met het bouillonblokje tot bouillon.

2. Verhit een braadpan met 1 el olijfolie en fruit de knoflook en sjalotten. Voeg de risotto, 1/5 deel van de bouillon en Dille toe. Roer door, leg de pan op de deksel en laat op zacht vuur sudderen.

3. Voeg in delen de bouillon toe, op het moment dat het vocht is opgenomen. Houd de deksel op de pan om de risotto zachtjes te laten koken. Laat in totaal 20 minuten koken.

4. Voeg de gerookte zalmsnippers, asperges en doperwten 3 minuten voor het einde van de kooktijd toe aan de risotto en roer door.

5. Verdeel de risotto over de borden. Voeg eventueel naar smaak olijfolie, Zwarte Peper en/of Zeezout toe. Serveer met versgeraspte Parmezaanse kaas.

Ingredi├źnten

– 200 g gerookte zalm
– 350 g groene asperges
– 150 g doperwten (blik of diepvries)
– 350 g risotto arborio
– 100 g Parmezaanse kaas
– 2 tenen knoflook
– 2 sjalotten
– 1 el Dille
– 1 blokje groentebouillon
– 1 L kokend water
– 1 el olijfolie
Zwarte Peper, naar smaak
Zeezout, naar smaak