Rode linzensoep met Ras el Hanout kruiden en chili
  • Space
Space

Rode linzensoep met Ras el Hanout

Deze rode linzensoep heeft een heerlijke smaak en zit ook nog eens boordevol goede vezels door de rode linzen. De World Spice Blend - Ras el Hanout brengen veel smaak aan deze soep en de chilipeper en chilivokken geven lekker wat pit! Binnen een half uur heb je deze lekkere rode linzensoep klaargemaakt.

Verstegen producten:

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht Soep

Bereidingswijze

1. Pel en snipper de ui. Snijd de wortelen in plakken. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.

2. Verhit de olie in een pan en fruit de ui glazig. Voeg de World Spice Blend - Ras el Hanout toe en bak 1 minuut mee. Voeg de wortelen en de rode peper toe en bak 5 minuten mee. Voeg de groentebouillon, sap van de citroen en de linzen toe en laat 30 minuten koken op middelhoog vuur. Pureer de soep totdat deze bijna glad is.

3. Serveer de linzensoep met de crème fraîche, peterselie en Chilivlokken.

Variatietip: Wil je de soep minder pittig? Gebruik dan minder chilipeper of laat de chilivlokken weg.

Ingrediënten

- 1 ui
- 2 wortelen
- 1 rode peper
- 1 el olijfolie
- 1 el World Spice Blend - Ras el Hanout
- 1 l groentebouillon
- 1 citroen
- 200 g gedroogde rode linzen
- 100 g crème fraîche
- 5 g verse peterselie
- 1 tl Chilivlokken

Benodigdheden

- Staafmixer