Verwarm de oven voor op 225 graden. Steek de ontdooide plakjes bladerdeeg uit met een uitsteekvorm van een ster (of een mes). Leg deze op een bakplaat met bakpapier, bestrijk met een kwastje met een beetje water en garneer naar smaak met de sesamzaad. Bak voor 10 à 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Halveer ondertussen de avocado, verwijder de pit, lepel de avocado’s uit en snijd in blokjes. Snipper de sjalotten en knoflook fijn.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de sjalotten en knoflook aan. Voeg de avocado toe en roer voor circa 30 seconde. Blus af met het water en voeg het groente bouillonblokje toe. Laat voor circa 5 minuten op laag vuur koken. Blend met de staafmixer tot een gladde soep.
Breng de soep op smaak met de munt en het citroensap. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Verdeel de soep over de kommen. Garneer de soep met een lepel zure room en leg de bladerdeegster erop. Serveer direct.
Variatietip Voeg ook eens Hollandse garnalen toe, deze kun je rauw toevoegen of kort meekoken.
Ingrediënten
- 4 plakjes bladerdeeg (diepvries)
- 2 avocado’s
- 2 sjalotten
- 1 teen knoflook
- 125 ml zure room
- 1 el munt
- sesamzaad, naar smaak
- 1 groente bouillonblokje
- 1 tl citroensap
- 800 ml water
- 2 el olijfolie
- peper en zout, naar smaak
Benodigdheden
Bakplaat
Bakpapier
Uitsteekvorm van een ster
Kwastje
Staafmixer