Romige pastasalade met tonijn en sperziebonen - Verstegen
  • Space
Space

Romige pastasalade met tonijn en sperziebonen

Deze heerlijke romige pastasalade is lekker fris en gevuld met sperziebonen, snoeptomaatjes en olijven. Je brengt dit gerecht eenvoudig op smaak met de Original Spice Blend – Summer Blend voor Pastasalade. De blend is 100% natuurlijk en bevat geen toegevoegd zout.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 2 Personen
  • Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
  • Categorieën: Hoofdgerecht Lunch Salade

Bereidingswijze


  1. Snijd de augurken en de rode ui in kleine blokjes en halveer de snoeptomaatjes en de olijven. Snijd de kontjes van de sperziebonen af en snijd ze in stukjes van circa 3 cm.

  2. Kook de sperziebonen beetgaar in circa 6 minuten. Kook ondertussen de pasta volgens aanwijzing op de verpakking.

  3. Spoel de pasta en sperziebonen na het koken af onder koud water.

  4. Doe de pasta, gesneden groenten en tonijn in een ruime kom en meng dit goed door elkaar. Voeg de Griekse yoghurt eraan toe en 3 theelepels Original Spice Blend – Summer Blend voor Pastasalade en roer dit goed door de salade. Voeg naar smaak peper en zout toe.


Serveertip

Deze pastasalade is het lekkerst koud. Je kunt hem prima een dag van te voren maken en (afgedekt) bewaren in de koelkast. Daar wordt hij extra lekker van!

Ingrediënten

- 150 g pasta naar keuze (bijvoorbeeld fusilli)
- 150 g sperziebonen
- 1 blikje tonijn op (olijf)oliebasis (120 g)
- 15 snoeptomaatjes
- 20 zwarte olijven
- 2 augurken
- 1 rode ui
- 2 el Griekse yoghurt
- 3 tl Original Spice Blend – Summer Blend voor Pastasalade
- peper en zout, naar smaak