Drukke avond voor de boeg? Maak dan deze simpele, maar heerlijke tagliatelle met zomerse groenten. Door de romige saus komen de smaken van de pasta verde kruiden nóg beter tot zijn recht.
1. Halveer de tomaten mix. Breng een pan met water aan de kook, kook de doperwten in 4 minuten beetgaar en giet af.
2. Breng ondertussen een tweede pan met water aan de kook, kook de tagliatelle volgens de beschrijving op de verpakking en giet af. Rasp ondertussen de Parmezaan fijn.
3. Verwarm een pan met de olijfolie en bak de doperwten 3 minuten. Voeg hier de tomaten, World Spice Meal – Pasta Verde en kookroom aan toe. Bak dit 3 minuten en voeg de tagliatelle toe.
4. Voeg de helft van de Parmezaan toe en roer dit door zodat de saus dikker wordt.
5. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de overige Parmezaan.
Variatietips:
– Voor de vis variant van dit gerecht worden er gamba’s toegevoegd. Bak deze samen met de doperwten.
– Wist je dat Parmezaanse kaas veel zout bevat? Vervang deze eens door mozzarella, (zachte) geitenkaas, hüttenkäse, ricotta, of zuivelspread.
– 250 g tomaten mix
– 200 g doperwten
– 400 g volkoren tagliatelle
– 70 g Parmezaan
– 1 el olijfolie
– 1 el World Spice Meal – Pasta Verde
– 180 ml kookroom light
– Rasp