Rosbief met peperkorst en risotto

Rosbief met peperkorst is niet onbekend. Wij maken deze heerlijke klassieker klaar met 4 seizoenen peper die de rosbief pit geeft daardoor goed past bij een wat neutraler gerecht. Zeker lekker om los te eten, maar bij deze romige risotto komt de smaak goed tot zijn recht.

  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Oventijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Haal de rosbief uit de koelkast. Dep droog en laat 1 uur op kamertemperatuur komen.

2. Verwarm de oven voor op 125°C. Stamp het VenkelzaadZeezout en 3 el 4 Seizoenenpeper grof in de vijzel. Verdeel het kruidenmengsel over een plank, rol het vlees door de kruiden en druk goed aan.

3. Verhit 20 g boter en 1 el olie in een ovenvaste pan en laat heet worden. Leg het vlees in de pan en bak rondom bruin in 2 minuten.

4. Zet de oven terug naar 90°C. Prik de thermometer in het midden van het vlees en rooster de rosbief tot een kerntemperatuur van 45ºC, dit duurt ongeveer 30 minuten. Haal daarna uit de oven.

5. Snijd ondertussen 1 cm van de onderkant van de asperges en gooi weg. Snijd de asperges in drieën. Breng water aan de kook in een ruime pan en kook de asperges 3 minuten. Giet af. Snijd de bosui in schuine ringen. Rasp 50 g Parmezaanse kaas fijn en 20 g grof.

6. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit de resterende olie in een pan en fruit ui en knoflook glazig. Voeg de rijst toe en bak 2 minuten. Blus af met de witte wijn. Voeg daarna telkens een soeplepel bouillon toe en blijf roeren. Voeg de volgende soeplepel pas toe als al het vocht is opgenomen. Herhaal dit totdat de rijstkorrels gaar zijn, dit duurt ongeveer 20 minuten. Voeg de fijn geraspte Parmezaanse kaas en resterende boter toe. Roer goed door. Voeg vervolgens een ½ tl 4 Seizoenenpeper en de asperges toe aan de risotto en roer door.

7. Snijd de rosbief in plakken. Serveer de risotto met bosui en rosbief. Garneer met de resterende 4 Seizoenenpeper en grof geraspte Parmezaanse kaas.

Ingrediënten

– 600 g rosbief
– 1 el Venkelzaad
– 1 el Zeezout
– 3 el + 1 tl 4 Seizoenenpeper
– 40 g ongezouten roomboter
– 2 el olijfolie
– 200 g groene asperge
– 1 bosui
– 70 g Parmezaanse kaas
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 250 g risottorijst
– 100 ml witte wijn
– 1L runderbouillon

Benodigdheden

– Vijzel
– Thermometer