Het bekendste Surinaamse gerecht: Roti kerrie met kousenband. Met dit recept maak je gemakkelijk en eenvoudig zelf heerlijke roti kerrie met krieltjes en kousenband. De roti paratha vellen worden kort gebakken, waardoor ze een lekkere krokante touch krijgen. Dit zorgt voor een verrassende combinatie met de rest van de roti kerrie.
1. Haal de roti paratha vellen uit de diepvries. Pel de knoflook en ui. Snijd de knoflook fijn en de ui in halve ringen. Halveer de krieltjes en was deze onder koud water.
2. Verwarm een pan met 1/3 van de plantaardige olie en bak de knoflook en ui glazig in 3 minuten. Voeg de World Spice Meal – Roti Kerrie kruiden en krieltjes toe en roer door. Blus het geheel af met de kokosmelk en laat 10 minuten zachtjes koken.
3. Verwarm ondertussen een pan met 1/3 van de plantaardige olie en bak de kipdrumsticks in 10 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met een snufje Zwarte peper.
4. Maak de kousenband schoon. Breng een pan met water aan de kook en kook de kousenband 4 minuten tot beetgaar.
5. Verwarm een pan met de overige plantaardige olie en bak de roti vellen in 2 minuten goudbruin.
6. Meng de kousenband door de roti en verdeel over de borden. Serveer met de kipdrumsticks en roti vellen.
Variatietip:
Wanneer er geen kousenband verkrijgbaar is, kan je deze vervangen door sperziebonen.
– 4 st roti paratha vellen
– 1 teen knoflook
– 2 uien
– 600 g krieltjes
– 3 el plantaardige olie
– 2 el World Spice Meal – Roti Kerrie
– 200 ml kokosmelk light
– 1100 g kipdrumsticks
– ½ tl Zwarte peper
– 250 g kousenband