Runderpastei met tuinerwten, wortel en prei

Een heerlijk winterse runderpastei gevuld met gehakt, tuinerwten, wortel en prei. Een perfect gerecht voor als je niet te lang in de keuken wilt staan en wel een lekker hoofdgerecht wilt serveren.

  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Oventijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ovenschaal in met boter. Snijd de ui grof. Halveer de prei in de lengte en snijd deze in halve ringen.

2. Bekleed de ingevette ovenschaal met 1 rol vers bladerdeeg. Prik met een vork enkele gaatjes in het bladerdeeg.

3. Verhit een wokpan met de boter. Voeg het gehakt en de Mix voor Rundvlees  toe en bak rul. Voeg de ui toe en bak dit voor circa 3 minuten mee. Blus het gehakt af met 50 ml water. Voeg vervolgens de tuinerwten, wortel en prei toe aan het gehakt en bak dit voor circa 5 minuten mee.

4. Vul de met bladerdeeg beklede ovenschaal met het gehaktmengsel. Dek het gehaktmengsel af met de andere rol vers bladerdeeg. Zorg ervoor dat de randen goed dichtgedrukt zijn.

5. Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg met het ei. Bak de pastei in de voorverwarmde oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

Variatietip:
Als je diepvries bladerdeeg gebruikt, gebruik dan 15 plakjes en laat deze als eerst ontdooien, volgens aanwijzing op de verpakking.

Ingrediënten

– 1 ui
– 200 g prei
– 2 rollen vers bladerdeeg
– 350 g mager rundergehakt
– 1 zakje Mix voor Rundvlees
– 50 ml water
– 450 g diepvries tuinerwten en wortel
– 50 g boter
– 1 ei

Benodigdheden

– Ovenschaal