Een lekkere lunch voor op een zomerse dag: deze salade met scampi’s, stokbrood en kruidenboter. De scampi’s marineer je in Mix voor Scampi en Garnaal, wat zorgt voor een heerlijke smaak. De salade vul je aan met cherrytomaten, komkommer, maïs en ijsbergsla. Om het geheel compleet te maken voeg je stokbrood met zelfgemaakte kruidenboter toe aan de salade. Snel én makkelijk!
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Marineer de scampi’s in de Mix voor Scampi & Garnalen en 1 el zonnebloemolie voor 10 minuten.
2. Halveer de cherrytomaten en snijd de komkommer in blokken van 1 cm. Meng dit samen de maïs door de ijsbergsla.
3. Verwarm een pan met de resterende olie en bak de scampi’s in 5 minuten op middelhoog vuur gaar.
4. Bak het stokbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng ondertussen de boter met Mix voor Kruidenboter tot een kruidenboter.
5. Verdeel de scampi’s over de salade en serveer deze met het stokbrood en de kruidenboter.
Variatietip:
Vervang voor een vegetarisch alternatief de scampi’s door vega kipstuckjes.
– 500 g scampi’s
– 1 zakje Mix voor Scampi & Garnalen
– 2 el zonnebloemolie
– 100 g cherrytomaten
– 200 g komkommer
– 150 g maïs, uitgelekt
– 200 g gesneden ijsbergsla
– 1 wit stokbrood
– 150 g ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
– 1 el Mix voor Kruidenboter