Salade van parelcouscous met walnoten en vijgen - Verstegen
  • Space
Space

Salade van parelcouscous met walnoten en vijgen

Deze frisse salade is ideaal voor als je snel iets gezonds op tafel wil hebben staan. Ook lekker voor bij de BBQ! De vijgen geven een heerlijke zoete smaak en met de walnoten heb je een lekkere crunch. Door de Spice Blend voor Vega – Couscoussalade, met miso, krijgt de salade een extra ‘bite’ en een hartige smaak.

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Aantal Personen: 2 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht Lunch Salade

Bereidingswijze


  1. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken. Meng de Spice Blend voor Vega - Couscoussalade met de nog warme couscous en roer goed door, zodat het mooi gemengd is.

  2. Snijd de kerstomaatjes in kwarten en de vijgen in partjes. Snipper de bosui. Hak de walnoten grof.

  3. Meng de parelcouscous met de rucola, kerstomaatjes, lente-ui, walnoten en vijgen. Breng eventueel op smaak met zout naar wens.

  4. Besprenkel de parelcouscoussalade met olijfolie.

Ingrediënten

• 150 g parelcouscous
• 50 g rucola
• 100 g kerstomaatjes
• 2 lente-ui
• 3 tl Spice Blend voor Vega - Couscoussalade
• 50 g walnoten
• 2 vijgen
• 2 el olijfolie
• zout, naar smaak