Shakshuka met avocado ontbijt

Ontbijt eens met een shakshuka geïnspireerd op een gerecht uit de Midden-Oosterse keuken. Deze shakshuka met avocado in een eenpersoonspannetje is super lekker om te eten als tijd hebt voor een uitgebreid ontbijt. Met de World Spice Blend - Harissa geef je dit gerecht een hartige smaak.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Oventijd: 15 minuten
  • Aantal Personen: 2 Personen
  • Categorieën: Ontbijt

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180˚C.

2. Vet twee kleine eenpersoonsschaaltjes of pannetjes in.

3. Snijd de paprika in kleine blokjes en de lente-ui in kleine ringetjes.

4. Verhit een koekenpan met (olijf)olie en bak hierin de rode paprika en de lente-ui even aan.

5. Voeg de tomatenblokjes en de doperwtjes toe en roer goed door. Voeg de World Spice Blend – Harissa toe en roer alles goed door.

6. Verdeel de tomatensaus over de twee pannetjes, maak een kuiltje in het mengsel en breek hierin een ei.

7. Zet de pannetjes in de oven voor ongeveer 15 minuten. Snijd in de tussentijd de avocado in plakjes.

8. Serveer de ontbijtshakshuka met de verse kruiden en verdeel over ieder pannetje een halve gesneden avocado.

Ingrediënten

– 1 lente-ui
– ½ rode paprika
– 1 blik tomatenblokjes a 400 g
– 2 eieren
– verse basilicum
– verse peterselie
– 100 g doperwten
– 1 avocado
– 2 el (olijf)olie
World Spice Blend – Harissa naar smaak

Benodigdheden

– Eenpersoonsschaaltje of pannetje