Begin de dag met een heerlijke Midden-Oosterse shakshuka met eieren, kruidige tomatensaus, feta en verse selderij.
1. Snijd de rode paprika in dunne reepjes, snijd de uien in halve ringen en snipper de knoflook tenen fijn. Verkruimel de feta kaas in grove kruimels. Hak de selderij grof.
2. Verhit de olijfolie in een hapjespan. Bak de paprika reepjes, ui en knoflook tot de uien goudkleurig zijn. Voeg de World Spice Blend – Za’atar en naar smaak zout toe. Bak voor 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes toe en draai het vuur laag.
3. Voeg de verkruimelde feta kaas toe en roer zachtjes door het mengsel. Breek de eieren in de pan en probeer het eigeel heel te houden. Gaar de eieren naar voorkeur (eventueel met een deksel op de pan). Voeg naar smaak, peper en zout toe.
4. Grill ondertussen de snede brood in een tosti-ijzer of grillpan. Halveer de boterhammen eventueel schuin. Garneer de shakshuka met de grof gehakte verse selderij en serveer met de geroosterde boterhammen.
Variatietip:
Je kunt dit recept ook verrijken met gehaktballetjes. Bak deze eerst rondom bruin alvorens de overige ingrediënten toe te voegen aan de pan. Lekker met de 100% natuurlijke gehaktmixen.
– 4 snedes brood naar voorkeur
– 1 rode paprika
– 1 blik tomatenblokjes à 400 g
– 100 g feta kaas
– 4 eieren
– 2 uien
– 3 tenen knoflook
– 1 el World Spice Blend – Za’atar
– ½ bosje verse selderij
– 2 el olijfolie
– peper en zout, naar smaak
– Hapjespan met deksel
– Grillpan of tosti-ijzer