Shashlicks met Libaneesbrood en knoflooksaus

Zin in een lichte en makkelijke maaltijd vanavond? Dan hebben wij een lekker recept voor je: shashlicks van varkenshaas, paprika en ui, geserveerd met Libanees platbrood en knoflooksaus. Het gekruide vlees combineert perfect met de neutrale smaak van het brood en de romige saus.

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Oventijd: 5 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en week de satéstokken in lauwwarm water.

2. Pel de ui, snijd de paprika en ui in stukken van 2 cm.

3. Snijd de varkenshaas in stukken van 2 cm en marineer deze 10 minuten met Mix voor Marinade en 1 el olie. Rijg de varkenshaas met de paprika en ui aan de satéstokken, zodat er een shashlick ontstaat.

4. Verwarm een pan met de olijfolie en bak de shashlicks in 8 minuten goudbruin tot de gewenste garing.

5. Bak ondertussen het Libanees brood af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pluk de bladeren peterselie van de takken.

6. Serveer de shashlicks met de Yoghurt-knoflooksaus, het Libanese brood en peterselie.

Variatietip
Vervang de varkenshaas door halloumi en aubergine, marineer de aubergine met 1 tl Mix voor Marinade. Rijg dit aan een satéprikker en bak de spiezen in 8 minuten rondom goudbruin en gaar.

Ingrediënten

– 1 ui
– 1 rode paprika
– 500 g varkenshaas
– 1 zakje Mix voor Marinade
– 2 el olijfolie
– 260 g Libanees (volkoren) brood
– 100 g Yoghurt-knoflooksaus
– 3 takken platte peterselie