Sinterklaas cupcakes

Deze Sinterklaas cupcakes zijn leuk om samen te versieren met kinderen. Dankzij de Specerijenmix voor Koek & Speculaas smaken de cupcakes overheerlijk. Met de toppings kan je eindeloos variëren, laat je creativiteit erop los en versier de cupcakes met alles wat jij lekker vindt.

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Oventijd: 15 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Bakken

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2. Voeg 120 g boter, suiker, eieren, citroensap, bakpoeder, zout, bloem en de Specerijenmix voor Koek & Speculaas toe aan een kom een mix tot een egaal beslag.

3. Zet de cupcake vormpjes klaar op een bakplaat en verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de cupcakes in 15 minuten gaar in de oven. Haal uit de oven en laat geheel afkoelen.

4. Maak ondertussen de botercrème volgens de aanwijzing op de verpakking met de melk en de resterende boter.

5. Doe de botercrème in een spuitzak en maak mooie toeven op de afgekoelde cupcakes. Zet de feestelijke cupcake versiering klaar in verschillende schaaltjes en versier de cupcakes samen met kinderen.

Tip: in dit recept zijn eetbare letters gebruikt om ‘sint’ en ‘piet’ te schrijven, mini pepernoten, gekleurde confetti, sterren van goud en sinterklaas van suiker. Maar je kan natuurlijk variëren met wat jij lekker vindt. Zo kan je ook mandarijn, marsepein en ander snoepgoed gebruiken.

Ingrediënten

– 220 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
– 200 g suiker
– 2 eieren
– 3 tl citroensap
– 2 tl bakpoeder
– ½ tl zout
– 185 g bloem
– 2 tl Specerijenmix voor Koek & Speculaas
– 105 g mix voor botercrème
– 125 ml melk
– Feestelijke cupcake taart versiering, naar keuze

Benodigdheden

– Mixer
– Oven
– Bakplaat
– 12 cupcake vormpjes
– Spuitzak