Smashburger met koolsalade

Zin in een avondje burgers? Ga voor deze smashburgers! De burgers maken we van peulgehakt en zijn hartstikke makkelijk om te maken. De smashburger is door het knapperige van de koolsalade en het zure van de augurk vol van smaak. Een heerlijke maaltijd voor iedere dag!

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Hak de platte peterselie grof en meng met de helft van de mayonaise, kool peen mix, Zwarte Peper en Zeezout. Snijd de kuitsla los en was onder stromend water.
2. Bereid de Kneed & Klaar Plantburgers – Klassiek gekruid volgens de beschrijving op de verpakking.
3. Verwarm een pan met de helft van de olijfolie, leg de burgers in de pan en druk deze plat met een spatel. Bak de burgers 7 minuten. Draai halverwege de baktijd om en leg de cheddarkaas op de burgers.
4. Verwarm ondertussen een andere pan met de overige olijfolie en rooster de hamburger broodjes goudbruin.
5. Meng de overige mayonaise met de Guilt Free – Tomato Ketchup.
6. Verdeel de helft van de ketchup mayonaise over de hamburgerbroodjes en beleg met de koolsalade, smashburgers, augurkplakken en kuitsla. Serveer de smashburgers met de overige ketchup mayonaise.

Variatietip
Wanneer de smashburgers vegan moeten zijn, vervang dan de mayonaise en cheddarkaas door een plantaardig alternatief.

 

 

Ingrediënten

– 2 takken platte peterselie
– 4 el mayonaise
– 150 g kool peen mix
– ½ tl Zwarte Peper
– ½ tl Zeezout
– 1 krop kuitsla
– 2 zakken Kneed & Klaar Plantburgers – Klassiek gekruid
– 2 el olijfolie
– 4 plakken cheddarkaas
– 4 brioche hamburger broodjes
– 2 el Guilt Free – Tomato Ketchup
– 100 g augurk plakken