Smokey chili con carne

Zin in chili con carne, maar dan net even anders? Probeer dan eens dit recept voor een smaakvolle 'smokey' variant met vers bonenkruid.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Bak de spekblokjes uit.

2. Rul het gehakt hierdoor en voeg de ui en knoflook toe.

3. Snijd de champignons in parten, de paprika in blokjes, voeg toe aan het gerulde gehakt en bak kort mee.

4. Voeg de mosterd toe en bak mee.

5. Spoel de bonen af en voeg deze toe.

6. Blus af met een mengsel van Paprikapoeder (gerookt) en appelstroop, voeg het verse bonenkruid toe en breng het geheel op smaak met Zwarte peper en Zeezout.

7. Snijd de tomaat in vieren, verwijder het zaad en snijd de tomaat in blokjes.

8. Snijd de avocado in dunne plakken, verkruimel de nacho chips en snijd voor extra pit de chili peper in ringen.

9. Serveer met witte rijst. Eet smakelijk!

Ingrediënten

– 500 g rundergehakt
– 125 g spekblokjes
– 1 ui
– 2 knoflooktenen
– 250 g kastanje champignons
– 1 rode paprika
– 200 g kidney bonen
– 200 g zwarte bonen
– 100 g berlotti bonen
– 3 el fijne mosterd
– 2 el Paprikapoeder (gerookt)
– 2 el appelstroop
Zwarte peper
Zeezout
– 2 el vers bonenkruid
– 1 tomaat
– halve avocado
– nacho chips
– verse chilipeper