Snelle couscous met gegrilde groenten

Deze vegetarische, lauwwarme couscoussalade is op smaak gebracht met de World Spice Meal - Couscous. De gegrilde groenten geven een heerlijke grillsmaak aan de salade.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 2 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht, Salade

Bereidingswijze

  1. Snijd de aubergine en de courgette in plakjes en snijd de paprika in blokjes. Giet de kikkererwten af, spoel af onder de kraan en laat ze uitlekken in een vergiet.
  2. Verwarm de olijfolie in een grillpan en grill de groenten aan beide kanten tot ze voorzien zijn van mooie grillstrepen.
  3. Doe de couscous samen met het gekookte water in een ruime kom en voeg de World Spice Meal – Couscous toe. Blijf roeren met een vork tot de couscous gaar is.
  4. Verdeel de couscous, kikkererwten en de groenten over twee kommen.
  5. Schep een lepeltje hummus in het midden en garneer met verse koriander.

Variatietip:
– Je kunt volop variëren met groenten in dit recept. Heb je nog restjes andere groenten, zoals bijvoorbeeld groene asperges, pompoen of iets anders in de koelkast? Snijd ze in blokjes of plakjes, grill ze en voeg ze toe aan de salade. In plaats van hummus kun je ook tzatziki of labneh toevoegen aan deze couscoussalade, ook erg lekker!
– In plaats van een grillpan kun je natuurlijk ook gebruikmaken van een barbecue. Ook kun je de groenten bakken in een normale koekenpan.

Ingrediënten

– 1 aubergine
– 1 kleine courgette
– 1 rode paprika
– 1 blikje kikkererwten (a 200 gram)
– 100 g couscous
– World Spice Meal – Couscous naar smaak
– 150 ml water
– 2 el hummus
– olijfolie
– verse koriander, ter garnering