Een goede spaghetti bolognese, wij zijn er fan van! Een vol bord spaghetti met een goedgevulde saus van gehakt, tomaat, knoflook en ui, afgetopt met geraspte kaas. Supersimpel om te maken en ook nog eens binnen 20 minuten op tafel. Dit recept staat bij ons bijna wekelijks op het menu.
1. Verwarm een ruime pan met water en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Pel de knoflook en ui en snijd deze fijn. Verwarm een pan met de olijfolie en rul het gehakt met de knoflook en ui voor 3 minuten tot glazig. Voeg hier de gepelde tomaten en Mix voor Macaroni & Spaghetti aan toe. Verwarm dit 2 minuten totdat de saus zachtjes gaat pruttelen.
3. Serveer de spaghetti met de bolognesesaus en geraspte kaas.
Variatietip:
Vervang het rundergehakt door vegetarisch gehakt voor een vegetarische variant. Bak het vegetarische gehakt volgens de aanwijzingen op de verpakking.
– 400 g spaghetti
– 1 teen knoflook
– 1 ui
– 1 el olijfolie
– 300 g rundergehakt
– 400 g gepelde tomaten
– 2 el Mix voor Macaroni & Spaghetti
– 200 g geraspte jong belegen kaas