Spaghetti carbonara met pancetta

Vandaag een heerlijke klassieker met een twist: spaghetti carbonara. Deze romige spaghetti wordt uiteraard bereid met ei en uitgebakken pancetta maar we geven het gerecht een twist door cherrytomaten en verse peterselie toe te voegen. De zoete gepofte tomaten en de verse kruiden brengen de smaken in deze pasta helemaal samen!

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verwarm een ruime pan met water een kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en spoel koud.

2. Pel de knoflook en snijd deze fijn. Verwarm een pan met de olijfolie en bak de pancetta in 8 minuten goudbruin, voeg de knoflook toe en bak deze 3 minuten mee zodat de knoflook begint te kleuren. Snijd ondertussen de peterselie fijn.

3. Verdeel de cherrytomaten over een met bakpapier beklede bakplaat en zet deze 8 min in de voor verwarmde oven totdat de tomaten gepoft zijn.

4. Voeg de spaghetti, Mix voor Carbonara, de helft van de gesneden peterselie en het water bij de pancetta en verwarm deze op middelhoog vuur nog 5 minuten en roer de pasta voorzichtig door. Zet het vuur uit zodat de pasta niet te warm meer is als je het eigeel toevoegt.

5. Split de eieren en roer het eigeel los, voeg al roerend het eigeel bij de pasta carbonara tot dat er een glans over de pasta komt.

6. Serveer de pasta met de gepofte cherrytomaten en overige peterselie.

Variatietip
Voor de vegetarische variant op deze pasta carbonara, wordt de pancetta vervangen door doperwten en burrata. Kook de doperwten beetgaar en bak deze met de knoflook en voeg hier de pasta bij. Serveer bij het serverende burrata op de pasta.

Ingrediënten

– 400 g spaghetti
– 1 teen knoflook
– 1 el olijfolie
– 250 g pancetta in blokken
– 6 takken platte peterselie
– 250 g cherrytomaten
– 2 el Mix voor Carbonara
– 200 ml water
– 2 eieren